Младен Рафески (39) ја направи ласерската корекција на диоптрија во Систина Офталмологија во само еден ден!

Младен моментално живее во Швајцарија и слушајќи од многу задоволни пациенти кои ја направиле ласерската корекција на диоптрија, решил да го отстрани својот диоптер.

„Слушнав од многу пријатели за ласерската корекција на диоптрија и тие ме насочија кон Систина Офталмологија. Диоптријата многу ми пречеше во вечерните часови кога треба да возам автомобил особено уличните светла. Како и на сите останати и мене ми се појавуваа симптоми како главоболки и оптеретување на целото лице поради очилата.“

Младен ја одбрал нашата болница поради препораки од пријатели, но и поради брзиот и безбеден метод.

„Брзината со која се одвиваше целиот процес, без ниедна грешка, ме воодушеви. Д-р Фани детално ми објасни се на прегледот, како ќе се одвива интервенцијата и контролите и направивме уште една контрола пред да си одам. “

Младен го направил прегледот во понеделник, интервенцијата во вторник и веќе по неколку дена бил на пат за Швајцарија.

„На денот на интервенцијата имав некој одреден страв, можеби и трема, но тимот на Систина Офталмологија заедно со д-р Фани ме убедија цврсто дека ќе биде се во ред. Така и беше. Сега гледам како сокол, се е тоа благодарејќи на д-р Фани, колку и да зборувам и пишувам реферати за докторката ќе биде малку. Да не го заборавиме и целиот персонал кој постојано беше со мене. Мојот внук кој беше со мене, се заљуби во сите медицински сестри хаха.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00


Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00