Сите сакаме да имаме спонтано лето без да размислуваме дали сме ги земале очилата или контакните леќи. Ова лето направeте промена. Изберете ја ласерската корекција на диоптрија и уживајте во вашите омилени активности без ограничувања.

Подолу се шест популарни летни активности кои нашите пациенти изјавија дека без проблем ги прават по направената ласерска корекција на диоптрија.

1. Пливање

Сите ги знаеме трите опции кои се достапни кога одите на базен или на плажа, доколку не сте го коригирале видот.

Првата е да одите на пливање без очила или контактни леќи. Сè е замаглено и тешко е да се видат, па дури и да се препознаат луѓе!

Втората опција е да се обидете да пливате додека ги носите очилата – но потоа мора да се грижите за замаглените очила, па дури и ако ги изгубите во водата!

Третата опција е да носите контактни леќи. Тука треба да се справите со лепливи леќи, изгубени леќи и да претрпите инфекција на очите. За да ги намалите ризиците од инфекција на очите, важно е да се погрижите да ги замените контактните леќи што сте ги имале за да пливате, со нов пар контакни леќи штом ќе излезете од базен.

Со ласерска корекција на диоптрија, можете слободно да пливате. Не мора да се справувате со сите проблеми што ги носат очилата и контактните леќи. Нема повеќе инфекции на очите што доаѓаат кога контактните леќи ги заробуваат бактериите од водата на површината на вашето око. Исто така, не треба да се грижите за пакување дополнителен пар контактни леќи!

2. Вежбање и возење велосипед

Кога трчате или возите велосипед, се чини дека потта секогаш ви капе во очите. Ова никогаш не е удобно, особено ако носите очила. Исто така и кога вежбате, потта има тенденција да ги замагли вашите очила и да ги натера да се лизгаат по вашиот нос. И ако носите контактни леќи, таа пот се лепи на вашите леќи. 

Да се ​​биде спортист е предизвик сам по себе. Кога ќе ги додадете фрустрациите од вежбањето со очила и контактни леќи, трчањето и возењето велосипед можат да станат досадни! 

Ласерската корекција на диоптрија може да ја ослободи вашата рутина на трчање и возење велосипед од очила и контактни леќи и ќе ви овозможи само да се концентрирате на тоа да ги поминете посакуваните километри.

3. Кампување

Дали е можно успешно да ги носите и дезинфицирате вашите контактни леќи на кампување? Да, но мора да обрнете многу големо внимание на одржувањето на хигиената. Покрај тоа, камперите што носат контактни леќи мора да спакуваат посебен сет на резервни контактни леќи и резервен пар очила. Носењето контактни леќи додека кампувате често резултира со губење на едната од контакните леќи, развој на инфекција на очите од алергени или чад од камперски оган што предизвикува солзење, оток и заматување на леќата.

Животот без очила и контактни леќи е живот без препреки и паузи, а секое патување за кампување ќе е вредно за паметење.

4. Патување

Каде и да одите, ако патувате со контактни леќи и очила, ќе се соочите со некои предизвици. Секојдневното одржување на контактните леќи е особено важно кога патувате. Многу луѓе ги земаат очилата додека патуваат наместо контактните леќ поради потребната дополнителна грижа. Ако носите контактни леќи и патувате, секогаш мора да имате резервен пар на контактни леќи и очила на себе во случај на инфекција на очите, суви очи, губење на контакните леќи. Замислете никогаш повеќе да не треба да пакувате и да управувате со дополнителни контактни леќи, раствор или резервен пар очила!

Оваа слобода е подобрување на животниот стил, а тоа го тврдат и нашите пациенти кои ја имаат направено ласерската корекција на диоптрија. 

5. Спортски настани

Што ако ви кажеме дека не го добивате најдобриот поглед на акцијата и дека не ја доживувате играта во целост? Првиот пат кога ќе гледате фудбалски натпревар или кој било натпревар, откако ќе направите ласерска корекција на диоптрија е незаборавен! 

Може да ви помогнеме да добиете подобар приказ и да ја искусите играта како што  заслужувате, така што нема да пропуштите ниту минута да се справите со проблемите со очилата и контактните леќи. 

6. Забавни паркови

Дали постои начин да се каже дали е безбедно да се носат очила во забавен парк? Никој не сака очилата да им паднат додека се возењето. Контактните леќи исто така не се идеални за забавни паркови поради возењето во вода и водниот парк. Прскањето вода во вашите контактни леќи при возење е непријатно, дури и небезбедно и го зголемува ризикот од инфекција на очите. Ќе мора да понесете резервен пар контактни леќи и резервен пар очила за да бидете безбедни.

По изборот на ЛАСЕРСКА КОРЕКЦИЈА НА ДИОПТРИЈА, нема да мора да се грижите за сите дополнителни работи што треба да ги носите на вашите омилени возења.  

Што чекате? Не го ставајте животот на пауза поради диоптрија. Направете ласерска корекција на диоптрија!