Михаил Крстов од Штип, својот преглед за катарактa го направи во Систина Офталмологија Штип. Сопругата на Михаил Крстов претходната година ја оперирала катарактата во Систина Офталмологија. Откако се отворил дијагностички центар во Штип, Михаил го направил својот преглед и ја направил операцијата на катаракта во Скопје.

По константирањето на катаракта од страна на д-р Тодорче Јосев, Михаил беше испратен во Систина Офталмологија Скопје за да ја направи интервенцијата кај д-р Билјана Костовска.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика

во случај да имате иста или слична состојба:

Предоперативен преглед на катаракта

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Имплантација на монофокална леќа (MA)

Mонофокална троделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

48.500,00

Имплантација на мултифокална леќа

Интраокуларна леќа за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.