Тоневска Драгица (55) од Скопје, ја направи операцијата на катаракта во Систина Офталмологија. Поради големиот диоптер кој наеднаш и се зголемил, одлучила да дојде во нашата болница.

„Отсекогаш сум имала проблеми со видот, носев наочари а диоптерот беше -7. Се навикнав и функционирав. Во еден момент наеднаш ми се влоши видот и кога дојдов на доктор ми кажаа дека диоптријата пораснала на -15 и дека имам катаракта која треба да се оперира. Се консултирав со неколку доктори кои ми рекоа дека можат да ме оперираат, но дека диоптријата ќе се намали за 3 или 4 диоптрии.“

„Единствено д-р Илир Османи ми кажа дека може да ме оперира и дека ќе немам никаква диоптрија. Уште од моментот кога дојдов во Систина Офталмологија, од пречекот на пултот до сестрите и докторот наидов на еден преубав и топол прием. Во текот на прегледите и операцијата со мене беше сестра Мила за која немам зборови да ја искажам нејзината емпатија и однос на една вистинска медицинска сестра. После целиот овој прием и разговорот со докторот кој ме смири, знаев дека ова е болницата каде што ќе ја направам мојата операција па макар и тука да се намалат само неколку диоптрии, а не сите како што ми кажа докторот.“ 

Сестра Мила и останатите медицински сестри биле постојано до Драгица, а за операцијата таа вели:

„Операцијата беше брза, се помина во најдобар ред. Јас сега немам диоптрија и како што раскажувам солзи ми доаѓаат на очи бидејќи докторот го одржа своето ветување, а јас го добив видот и многу повеќе. Сега можам сите мои активности да ги вршам без очила. Во Систина Офталмологија почувствував дека сите работаат како едно и со една цел, а тоа е ние пациентите да го решиме својот проблем и да се чувствуваме безбедно и пријатно. Огромна благодарност до целиот тим!“ – Драгица Тоневска.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Предоперативен преглед на катаракта

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Имплантација на монофокална леќа (MA)

Mонофокална троделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

48.500,00

Имплантација на монофокална леќа (SA)

Mонофокална едноделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

55.900,00

Имплантација на монофокална леќа (SN)

Moнофокална асферична жолта интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

67.500,00