Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Систина Офталмологија Куманово

Систина Офталмологија е најголемата и единствена очна болница во РС. Македонија со 5 дијагностички центри: Скопје, Битола, Тетово, Штип и Куманово.

Систина Офталмологија во Куманово е нашиот дијагностички центар во кој се вршат прегледи и дијагностика. Прегледите ги врши д-р Елизабета Спасиќ.

Услуги кои ги нуди Систина Офталмологија Куманово:

 • Офталмолошки прегледи

 • Дијагностички испитувања

  • преглед на периферија со Голдман;
  • ОЦТ (оптичка кохерентна томографија);
  • видно поле;
  • ехографија на око;
  • биометрија;
  • пахиметрија итн.
 • Услуги во мала хирушка сала

  • отстранување на јачменче, птеригиум и ксантелазма;
  • апликација на медикаменти;
  • интервенција на капаци и др.

ОЦТ

ОЦТ (оптичка кохерентна томографија) снимањето ја мапира ретината и ја дефинира нејзината дебелина и структура, прикажувајки ги сите нејзини слоеви.

Видно поле

Видно поле всушност значи подрајчето кое може да го забележи вашето око додека се фокусира на одредена централна точка. Со овој апарат се дијагностицираат и следат очни состојби како што се глауком, макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија итн.

Ехографија

Ехографија на око е ултразвучна дијагностика со која се проверува внатрешноста на окото. Исто така се мери и должината на окото и се анализира структурата на окото.

Работиме со однапред закажани термини. За повеќе информации и закажување на термин побарајте нѐ:

Систина Офталмологија Куманово

Локација: бул. Македонска ударна бригада 1/3, 1300 Куманово

Работно време: Понеделник-Петок 08:00 до 16:00 ч., Среда 12:00 до 20:00 ч.