Горди сме да објавиме што научниот труд кој го создадоа нашиот офталмолог и кандидат за докторат д-р Фанка Гилевска и нејзините колеги од нашата партнерска клиника „Свјетлост“ беше објавен во  Grefe`s Archives of Clinical and Experimental Ophthalmology Journal.

Прашањето на кое одговоривме е: Дали промените во видната острина добиени по крослинкинг метода кај кератоконусот може да се предвидат.

Прочитајте повеќе на линкот: https://link.springer.com/article/10.1007/s00417-021-05173-5 

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.