Најдобрите практики на Систина Офталмологија во услови на Ковид – 19 објавено заедно со студиите на медицинскиот универзитет на Станфорд, болницата Бостон и здравствениот систем Џон Хопкинс.

„Преку четирите модели кои содржат промени во организационата структура, грижата за вработените, комуникацијата со пациентите и социјалната одговорност, нашата болница успеа да обезбеди позитивни искуства за своите пациенти дури и во услови на криза.“ пишува д-р Весна Чадо во својата студија. Благодарност до реномираниот PXJ и Берил Институт.

Трудот Позитивно искуство на пациентите при грижа за очите во услови на КОВИД-19: студија случај од очната болница „Систина Офталмологија”, од нашиот извршен директор д-р Весна Чадо, беше објавен во реномираниот Patient Experience Journal, составен дел на Институтот Берил.

Целиот труд може да го прочитате на следниов линк: https://pxjournal.org/journal/vol7/iss2/

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.