“Мерките за заштита направија да се чувствувам безбедно.” – Сања Антонијевиќ од Скопје не посети, во услови на Ковид-19, да направи контрола за проверка на здравјето на очите.

„Контролата ми беше многу важна за здравјето на моите очи после терапиите кои ги примав. Се јавив во ‘Систина Офталмологија’ и ми ги објаснија сите мерки за заштита. Ме анкетираа и откако беа сигурни ми ја закажаа контрола за која инсистирав. Кога дојдов на преглед, видов дека целиот тим е вo заштитна опрема: маски, ракавици, мантили се како што треба. Се беше чисто и дезинфицирано и се чувствував посигурно. Д-р Саздовска на прегледот ми ja објасни мојата состојба, многу детално што ме израдува бидејќи сум личност која што сака да знае што точно се случува со моите очи и вид. Драго ми е што сум во ред и што ‘Систина Офталмологија’ ми беше достапна и во текот на пандемија.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Офталмолошки преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок – преглед на преден сегмент на очите.

1.000,00

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.650,00

Контролен преглед

600,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Преглед за мултифокални леќи

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.