Гоцева Лила од Штип, својот преглед за катарактa го направи во Систина Офталмологија Штип. Катарактата кај Лила се појавила и на двете очи, поради што се одлучила да дојде во новоотворениот дијагностички центар во Штип.

Дијагнозата катаракта беше утврдена од страна на д-р Тодорче Јосев и Лила беше испратенa во Систина Офталмологија Скопје за да ја направи интервенцијата кај д-р Златко Арнаудовски.

За нејзиното искуство во Систина Офталмологија, прегледот и контролите во Систина Офталмологија Штип, слушнете лично од неа на видеото подолу.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика

во случај да имате иста или слична состојба:

Предоперативен преглед на катаракта

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Имплантација на монофокална леќа (MA)

Mонофокална троделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

48.500,00

Имплантација на мултифокална леќа

Интраокуларна леќа за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.