Кратка Биографија

Д-р Елизабета Спасиќ, нејзините студии ги започнала во 1990 во Белград, Србија од каде што се здобила со својата прва диплома како лекар по општа пракса, а во 2007 специјализирала на Медицинскиот Универзитет во Скопје “Св. Кирил и Методиј”.

Д-р Елизабета Спасиќ се има стекнато со повеќе од 20 години искуство како доктор офталмолог во Куманово, а почнувајки од 2023 стана дел од тимот на Систина Офталмологија.

Членство

Д-р Елизабета Спасиќ е член на повеќе здруженија на државно, како и на Европско ниво.
  • Член на офрталмолози на Република Северна Македонија.
  • Член на ESCRS European society for cataract and refractive surgery
  • Член на SEEOS South East European Ophthalmological Society

Дополнителни едукации

Д-р Елизабета Спасиќ во 2013 успешно има завршено Обука за операција на катаракта во Киев, Украина.