Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

Повеќе

Елфете Браха (вградување на мултифокални леќи)

Д-р Илир Османи во операциона сала

Нашата драга пациентка Елфете Браха е пресреќна затоа што гледа без проблем. Таа дојде во нашата клиника за да ја отстрани диоптријата. Согласно нејзината возраст; анатомијата на очите и нејзината желба за јасен вид на сите далечини – таа беше кандидат за вградување на мултифокални леќи со кои се корегира диоптријата на блиску, средина и далеку.

Елфете повеќе нема да има потреба од два пара очила за да гледа јасно.

„Пред 17 години забележав дека имам проблем со очите, како што поминуваа годините така растеше и диоптријата. Имав многу тешкотии во моето секојдневие.

На социјалните мрежи ја следев постојано ‘Систина Офталмологија’, така решив да дојдам на контрола кај д-р Илир Османи. Откако заврши контролата, докторот ме информираше дека во мојот случај потребно е да се вградат мултифокални леќи, а потоа ми објасни за сите детали околу оваа интервенција. Актуелната состојба со Ковид-19 за мене не претставуваше пречка за да ја направам интервенцијата зошто бев подготвена за тоа и за мене беше итна. ‘Систина Офталмологија’ беспрекорно и со максимална сигурност го организираше моето доаѓање од Приштина до Скопје. Истиот ден ја направија интервенцијата, која беше без болка, и јас со диоптрија -9 на левото око и -14 на десното око, не можев да верувам дека гледам без никаков проблем веднаш после операцијата. Благодарност до медицинскиот персонал, а особено до д-р Илир Османи, за неговата посветеност и професионализам.“


Информации за тековно работење и мерки за заштита во услови на Ковид-19

РАБОТНО ВРЕМЕ
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
ПОСЕТА НА БОЛНИЦА
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.
КОНСУЛТАЦИЈА СО ОЧЕН ЛЕКАР
 • Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом  да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.