Јетон Селмани (52 год.) дојде кај нас поради нагло губење на видот на левото око. Му беше дијагностицирано аблација на ретина која д-р Илир Османи ја третираше со витректомија.

„Имав операција на лево око – аблација на ретина. И сакав да кажам дека  сум многу задоволен. Како прво, сум задоволен од д-р Илир Османи – тој ме оперираше и како второ, сум задоволен и од самата болница „Систина Офталмологија“ во Скопје.“ – вели Јетон.

По редовна постапка, откако ќе измине извесен период, се врши замена или вадење на силинконското масло кое се става при интервенцијата. По интервенцијата, Јетон се чувствува одлично и гледа одлично.

Оваа операција ја покрива Фондот за здравство.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.650,00

ОЦТ

Оптичка кохерентна топографија на преден сегмент или заден сегмент.

1.900,00

Витректомија

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око. Оваа интервенција ја покрива и Фондот за здравство.

123.000,00

Витректомија преку ФЗО

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око. Оваа интервенција ја покрива и Фондот за здравство.

6.000,00

Витректомија и операција на катаракта

Операција на заден сегмент и операција на катаракта со вградување на интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

166.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.