fbpx

Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Patient’s stories for implantation of phacik lenses

“The moral support I received from the Sistina Ophthalmology team was especially important to me” – Visar Poliku

Моралната поддршка која ја имав од тимот на ‘Систина Офталмологија’ и моето семејство особено ми значеше. Ова претставува неверојатно искуство за мене, беше апсолутно безболно и одлично функционира.

Donka Tiposka Nastova (implantation of phakic lenses)

Донка Типовска Настова ни доаѓа од Тетово. Таа e една од добитничките на бесплатен преглед за ласерска корекција на диоптрија, на кој се утврди дека не е кандидат за ласерска корекција на диоптрија туку за вградување на факични леќи. На 29-ти јуни, како што и самата вели, ја разбуди другата во себе 😊

“I feel very good because I am no longer addicted to glasses” – Zoran Janchev

Со факични леќи се корегира висока диоптрија која не може да се корегира со ласерска корекција на диоптрија. Таков беше случајот со Зоран Јанчев чија диоптрија беше -9.75 и -7.50.

COVID-19
COVID-19