fbpx

Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Patient’s stories for anti-VEGF treatment

“The Sistina Ophthalmology team helped me even though no one wanted to get involved.”

Енес Јонуз (43 години) е наш пациент од Скопје кај кого како последица на терапијата за хипоалбунемија и дополнителна состојба, настана неоваскуларизација, макуларен едем и оштетување на очниот нерв.

Simnica Zekir (anti-VEGF treatment)

Кај Зеќир Симница (62 год.) беше откриен едем на макула поради кој неговиот вид беше влошен. Едем на макула е состојба на оток на делот од окото кој е одговорен за формирање на централната слика во видот. Оваа состојба, во зависност од нејзината сериозност, се третира со апликации на инјекции или со хирушка интервенција витректомија. Кај Симница состојбата се третира со апликација на инјекциите Elyea.

Monika Negrevska (anti-VEGF treatment)

„Уште од своја 11 година ми започна борбата со дијабетесот проследено со инсулинска терапија и …“

“I am very grateful to the two doctors who worked as a team to help me see again.” – Kostanda Cushkar

On August 2, a day engraved in her memory, she suddenly loses her sight. After visiting several hospitals, she comes to us and stays here.

COVID-19
COVID-19