Живко Поповски и операција на катаракта

Живко Поповски (Цветин) има 75 години и направи операција на катаракта во нашата клиника.. Го сподели своето искуство кај нас во едно кратко видео.

„Како свое хоби го има сликарството преку кое ги изразува своите чувства и погледот на светот. Откако се оперирав, моите слики се поживи, поколоритни. Прекрасниот тим на ‘Систина Офталмологија’ заедно со Д-р Билјана Костовска ми дадоа нов поглед, а со тоа и инспирација за нови компизиции. Дел од од моите дела им ги подарив на тимот како благодарност за вниманието и третманот што ми дадоа. “