Од 14 години имам миопија (кратковидост) и диоптријата постојано растеше, така што повеќе од 25 години носам помагала. На почетокот очила, а потоа поради мојата работа веќе 22 години користев контактни леќи, во комбинација со очила. Интервенцијата траеше многу кратко, само 5 минути, и морам да кажам дека ова за мене беше едно од најпријатните искуства кога се медицинските интервенции во прашање. Не морав да патувам во странство, се помина брзо, и што е најважно повторно гледам феноменално без помагала.