Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

Повеќе

Огнен Јанески и ласерска корекција на диоптрија (видео од интервенција)

„Луѓе гледам! Преубо! Цело време читам билборди и натписи!“

Огнен Јанески ни ги довери своите очи и после долги години носење очила реши да ја отстрани диоптријата.

Иако немаше страв, но со чувство на исчекување и радост влезе во операционата сала, а кога после само 10 минути се беше готово просто не му се веруваше.

Се уште на моменти си ги поткрева очилата, но за некое време како и диоптријата, и таа навика ќе исчезне 🙂

Интервенцијата ја пренесовме во живо на нашиот фејсбук профил. Погледнете како се се одвиваше процедурата.

Огнен Јанески во „Систина Офталмологија“ Скопје

Информации за тековно работење и мерки за заштита во услови на Ковид-19

РАБОТНО ВРЕМЕ
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
ПОСЕТА НА БОЛНИЦА
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.
КОНСУЛТАЦИЈА СО ОЧЕН ЛЕКАР
 • Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом  да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.