Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

Повеќе

Борче Симјановски (операција на страбизам)

Борјче Симјановски и д-р Викторија Филева Фотевска

Симјановски Борче (53 години) направи операција на страбизам во нашата клиника. Страбизмот го има од дете, но сега почнува да му прави проблем со видот поради што се одлучува за операција.

Операцијата на страбизам се прави и кај деца и кај возрасни. Секој страбизам е уникатен и поради тоа се препорачува преглед кај специјалист офталмолог за страбизам кој ќе даде подетални информации за состојбата и резултатот од операцијата.

„Презадоволен сум, целиот квалитет на живот ми се смени. Пред операцијата боите на предметите не беа толку силни, а сега ги гледам јасно и со сета нивна сила. Комуникацијата со луѓето, кога разговарав порано ако не стоев близу до нив не можев убаво да ги гледам. Осoбено сум задоволен за возењето автомобил – порано тоа за мене беше огромен напор, а сега навистина уживам. Мора да ја пофалам д-р Филева и целиот тим за  професионалност, брзина и вештина. Како што ми кажаа така се одвиваше целата процедура, а резултатот е одличен.  Јас ги доверив моите очи на најдобриот тим!“