Сузана Николовска (54 години) вгради мултиофкални леќи за да се ослободи од диоптријата за блиску и далеку. Дојде во нашата клиника по препорака од нејзина пријателка и по прегледот кај д-р Илир Османи , веднаш се одлучи за интервенција.

Со мултифокалните леќи се добива вид на сите растојанија – блиску, средина и далеку така што повеќе нема да ви бидат потребни два пара очила.

„Се одлучив за мултифокални леќи поради неколку причини и сега сум презадоволна. Обожавам да возам точак и многу ми е тешко да возам со очила; ако носам контактни леќи морав да ставам очила за да читам. Значи цело време се што работев ми зависеше од едни очила, други очила или од контактни леќи. Сакам и природа и кога шетам, не гледам убаво со очилата. Боите не ги гледав какви што се, како што ги гледам сега, по интевренцијата. Јасно, природно, живи бои, контрасти, со сите убавини што може да се видат. “ дополнува Сузана.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за мултифокални леќи
Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Имплантација на мултифокална леќа
Интраокуларна леќа за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа
Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.