Откако ја направив ласерската корекција на видот, сѐ ми е полесно. Уште се прашувам како успеав да издржам со очила 20 години. Во сѐ ми пречеа. Одлучив да ја направам операцијата во Систина Офталмологија бидејќи колешките од работа ми ја препорачаа др. Костовска како добар доктор. Во она што се уверив е дека целиот тим на Систина Офталмологија е чиста десетка. Можам повторно да гледам без очила уште од моментот кога станав од операциониот стол и успеав да видам колку е часот. Поздрав до тимот на Систина Офталмологија.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.