Носев наочари и за блиску и за далеку, и секој ден истата постапка – вади едни, стави други и тоа многу ми пречеше во мојата работа како сестра во операциона сала. По завршувањето на операцијата, докторката ме фати за рака, ме однесе во амбуланта и на табла ми го провери видот – 100% гледав. Се чувствувам одлично, гледам одлично, диоптријата ми е на нула. Како колешка и пациент, јас сум презадоволна од персоналот на Систина Офталмологија. Насмеани, млади, пристапни, професионални, значи немам зборови… Едно големо благодарам!

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.