Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Систина Офталмологија Штип

Систина Офталмологија е најголемата и единствена очна болница во РС. Македонија со 4 дијагностички центри: Битола, Тетово, Штип и Куманово.

Систина Офталмологија во Штип е нашиот дијагностички центар во Штип во кој се вршат прегледи и дијагностика. Прегледите ги врши д-р Тодорче Јосев и останати офталмолози од нашиот хирушки центар во Скопје.

Услуги кои ги нуди Систина Офталмологија Штип:

 • Офталмолошки прегледи

 • Дијагностички испитувања

  • преглед на периферија со Голдман;
  • ОЦТ (оптичка кохерентна томографија);
  • видно поле;
  • ехографија на око;
  • биометрија;
  • пахиметрија итн.

Цените на услугите се исти во сите центри (ценовник).

ОЦТ

ОЦТ (оптичка кохерентна томографија) снимањето ја мапира ретината и ја дефинира нејзината дебелина и структура, прикажувајки ги сите нејзини слоеви.

Видно поле

Видно поле всушност значи подрајчето кое може да го забележи вашето око додека се фокусира на одредена централна точка. Со овој апарат се дијагностицираат и следат очни состојби како што се глауком, макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија итн.

Ехографија

Ехографија на око е ултразвучна дијагностика со која се проверува внатрешноста на окото. Исто така се мери и должината на окото и се анализира структурата на окото.

Работиме со однапред закажани термини. За повеќе информации и закажување на термин побарајте нѐ:

Систина Офталмологија Штип

Локација: бул. ЈНА бр.2, 2000 Штип

Работно време: Пон-Петок 08:00 до 16:00 ч.