По повод Светскиот ден на видот, 9 Октомври, во Систина Офталмологија бесплатно се оперираше пациентката Богоевска Горица која поради долгогодишен инвалидитет, тешкото животно секојдневие и’ беше по отежнато по појавувањето на катаракта (перде) на очите. Операцијата на пациентката и’ беше повеќе од неопходна за обавување на секојдневните обврски, читање, пешачење, гледање телевизија. Токму поради тоа Систина Офталмологија повторно ја покажа својата хуманост со овозможување на бесплатна операција.

Вести од: