Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Систина Офталмологија Скопје

Систина Офталмологија Скопје е дијагностички и хируршки очен центар во кој се вршат прегледи, дијагностика, мали и големи хируршки интервенции. Прегледите ги врши стручен и обучен тим од врвни офталмолози со долгогодишно искуство во офталмологија.

Систина Офталмологија Скопје е единствената очна болница со 4 дијагностички центри. Во Скопје се изведуваат големи хируршки интервенции и од другите дијагностички центри. Прегледите се извршуваат во сите центри со подеднакво ниво на стручност и знаење од страна на офталмолозите и медицинскиот персонал.

Услуги кои ги нуди Систина Офталмологија Скопје:

 • Офталмолошки прегледи

 • Дијагностички испитувања

  • ОЦТ (оптичка кохерентна томографија);
  • видно поле;
  • ехографија на око;
  • биометрија;
  • пахиметрија;
  • Пентакам анализа на око;
  • IOL Master;
  • Флуросценска ангиорграфија итн.
 • Мали интервенции

  • Анти-ВЕГФ третман (апликација на инјекции во око);
  • Отстранување на јачмен;
  • Ласерфотокоагулација (ЛФК);
  • ЈАГ Капсуломотија;
  • ЈАГ Иридотомија итн.
 • Хируршки интервенции

  • Ласерска корекција на диоптрија;
  • Операција на катаракта;
  • Вградување на монофокални леќи;
  • Вградување на мултифокални леќи;
  • Вградување на факични леќи;
  • Третман на кератконус (crosslinking);
  • Операција на глауком;
  • Операција на страбизам;
  • Витректомија;
  • Аблација на ретина;
  • Операција на повреда на око;
  • Пластична хирургија.

Цените на услугите се исти во сите центри (ценовник).

Работиме со однапред закажани термини. За повеќе информации и закажување на термин побарајте нѐ:

Систина Офталмологија Скопје

Локација: ул. Скупи бр.5А, влез Б, 1000 Скопје

Работно време: Пон-Петок 08:00 до 20:00 ч.