Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Korrigjimi i dioptrisë me laser është një ndërhyrje e shkurtër dhe pa dhimbje që zgjat vetëm 5 minuta për sy dhe vetëm për disa ditë mund të ju riktheheni obligimeve tuaja të përditshme.

Kandidatët për këtë ndërhyrje janë:

 • Personat prej 18 deri 40 vjeç;
 • Personat me dioptri nga +4 deri në -10 dioptria, dhe cilindër (astigmatizëm)*;
 • Personat me dioptri të qëndrueshme min. 1 vit;
 • Personat që nuk kanë gjendje të tjera të syrit që janë  kontraindikacion për korrigjimin e dioptrisë me laser.**

Në raste të caktuara, mund të korrigjohet  dioptria më e lartë se ajo e specifikuar nëse, sipas kritereve të tjera të cilat kontrollohen në ekzaminim.

** Gjendje  të tjera të syrit tek të cilat nuk këshillohet korrigjimi i dioptrisë me laser: keratokonus, katarakti, dioptria e moshës (presbiopia), gjakderdhja në sy.

Si të arrijmë deri te korrigjimi i dioptrisë me laser?

1. Kontroll për korrigjimin e dioptrisë me laser

Është e nevojshme të bëhet kontroll për korrigjim të dioptrisë me laser e cila zgjat rreth dy orë, për arsye të të gjitha hulumtimeve që bëhen që saktësisht të përcaktohet se  a jeni ju kandidat për këtë ndërhyrje ose për ndonjë metodë tjetër për korrigjimin e dioptrisë që është më e përshtatshme për ju. Të manifestohet cilindri i  vërtetë ose forma e kornesë pa tensionin e thjerrëzave. Nëse mbani thjerrëza të buta kontakti, duhet të pushoni prej tyre minimum 3 ditë para kontrollit, ndërsa nga hjerrëzat gjysmë të forta ose të forta vetëm  7 ditë minimum para kontrollo]it. Ndërkohë, syzet mund të mbahen.

1. Kontroll për korrigjimin e dioptrisë me laser

Është e nevojshme të bëhet kontroll për korrigjim të dioptrisë me laser e cila zgjat rreth dy orë, për arsye të të gjitha hulumtimeve që bëhen që saktësisht të përcaktohet se  a jeni ju kandidat për këtë ndërhyrje ose për ndonjë metodë tjetër për korrigjimin e dioptrisë që është më e përshtatshme për ju. Të manifestohet cilindri i  vërtetë ose forma e kornesë pa tensionin e thjerrëzave. Nëse mbani thjerrëza të buta kontakti, duhet të pushoni prej tyre minimum 3 ditë para kontrollit, ndërsa nga hjerrëzat gjysmë të forta ose të forta vetëm  7 ditë minimum para kontrollo]it. Ndërkohë, syzet mund të mbahen.

2. Korrigjimi i dioptrisë me laser

Përgatitja para operacionit zgjat rreth 20 minuta. Gjatë kësaj periudhe kryhet një rishqyrtim i gjendjes së shikimit dhe syrit të pacientit. Oftalmologu shpjegon përsëri hapat e ndërhyrjes. Vetë ndërhyrja zgjat vetëm 5 minuta për sy. Është krejtësisht pa dhimbje – vendoset anestezi lokale në formë të pikave dhe pacienti nuk ndjen dhimbje. Ju jeni të zgjuar dhe flisni me oftalmologun dhe ndiqni udhëzimet e tij. Procedura është plotësisht e sigurt dhe ju shkoni në shtëpi që të njëjtën ditë.

.

2. Korrigjimi i dioptrisë me laser

Përgatitja para operacionit zgjat rreth 20 minuta. Gjatë kësaj periudhe kryhet një rishqyrtim i gjendjes së shikimit dhe syrit të pacientit. Oftalmologu shpjegon përsëri hapat e ndërhyrjes. Vetë ndërhyrja zgjat vetëm 5 minuta për sy. Është krejtësisht pa dhimbje – vendoset anestezi lokale në formë të pikave dhe pacienti nuk ndjen dhimbje. Ju jeni të zgjuar dhe flisni me oftalmologun dhe ndiqni udhëzimet e tij. Procedura është plotësisht e sigurt dhe ju shkoni në shtëpi që të njëjtën ditë.

3. Periudha e shërimit

Periudha e përshtatjes ose kujdesit postoperativ të korrigjimit të dioptrisë me laser është 3 deri në 7 ditë. Ditën tjetër bëhet kontrolli i parë i detyrueshëm, dhe kontrolli tjetër është pas disa ditësh bazuar në vlerësimin e oftalmologut tuaj. Këto ekzaminime shërbejnë për të monitoruar stabilizimin (përshtatjen) e shikimit tuaj dhe shërimin e flapit të kornesë. Kufizimet pas ndërhyrjes janë të përkohshme dhe nuk zgjasin shumë dhe gjithmonë përputhen me rekomandimin e oftalmologut. Profesioni dhe mënyra e jetesës së pacientit janë shumë të rëndësishme. Personeli mjekësor është 24/7 në dispozicion për çdo konsultim të nevojshëm pas ndërhyrjes.

3. Periudha e shërimit

Periudha e përshtatjes ose kujdesit postoperativ të korrigjimit të dioptrisë me laser është 3 deri në 7 ditë. Ditën tjetër bëhet kontrolli i parë i detyrueshëm, dhe kontrolli tjetër është pas disa ditësh bazuar në vlerësimin e oftalmologut tuaj. Këto ekzaminime shërbejnë për të monitoruar stabilizimin (përshtatjen) e shikimit tuaj dhe shërimin e flapit të kornesë. Kufizimet pas ndërhyrjes janë të përkohshme dhe nuk zgjasin shumë dhe gjithmonë përputhen me rekomandimin e oftalmologut. Profesioni dhe mënyra e jetesës së pacientit janë shumë të rëndësishme. Personeli mjekësor është 24/7 në dispozicion për çdo konsultim të nevojshëm pas ndërhyrjes.

Deklaratat e pacientëve

Çmimet

Oferta përfshin: ndërhyrje me anestezion lokal, kontrollet dhe terapinë në 3 muajt e ardhshëm.

Ekziston mundësia për të paguar me këste pa interes dhe kosto shtesë.

Kontrolli për korrigjimin e dioptrisë me laser

4.270,00


Korrigjimi i dioptrisë me laser – PRK

Çmimi është vetëm për njërin sy.

39.980,00

Korrigjimi i dioptrisë me laser – LASIK

Çmimi është vetëm për njërin sy.

31.000,00

Lokacioni i qendrave

 • SIstina Oftalmologija Skopje

  rr. Skupi 5A, Shkup

 • SIstina Oftalmologija Manastir

  rr. Nikola Tesla 158, Manastir

 • SIstina Oftalmologija Tetovo

  bul. Vidoe Smilevski Bato 1-1/3, Tetovo

 • SIstina Oftalmologija Stip

  bul. JNA 2, Stip