„Просто не ми се веруваше дека се беше толку брзо, безболно и едноставно. Знаев дека ќе биде кратко, но јас само по 5 минути излегов од салата. На забар кога одам подолго се задржувам!
Се одлучив за ласерска корекција на диоптрија бидејќи очилата многу ми пречеа во работата. Сезонски работам во кујна и често пати ми се замаглуваа и воедно ме деконцентрираа. Од кога ја направив интервенцијата се чувствувам многу убаво.
Видот почнува да ми се избиструва и ми станува перфектен. Презадоволна сум од целиот тим на Систина Офталмолигија и на моите блиски и на сите кои имаат проблеми со видот им препорачувам да го направат зафатот. За само 5 минути засекогаш ќе се ослободите од диоптријата и очилата.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.