Консултација со наш доктор од комфорот на вашиот дом

Најдобрите практики на „Систина Офталмологија” во услови на КОВИД-19 потврдени во студија случаи заедно во групата со медицинската школа Стенфорд, Бостонската болница и здравствениот систем Џон Хопкинс

Најдобрите практики на Систина Офталмологија во услови на Ковид – 19 објавено заедно со студиите на медицинскиот универзитет на Станфорд, болницата Бостон и здравствениот систем Џон Хопкинс.

„Преку четирите модели кои содржат промени во организационата структура, грижата за вработените, комуникацијата со пациентите и социјалната одговорност, нашата болница успеа да обезбеди позитивни искуства за своите пациенти дури и во услови на криза.“ пишува д-р Весна Чадо во својата студија. Благодарност до реномираниот PXJ и Берил Институт.

Трудот Позитивно искуство на пациентите при грижа за очите во услови на КОВИД-19: студија случај од очната болница „Систина Офталмологија”, од нашиот извршен директор д-р Весна Чадо, беше објавен во реномираниот Patient Experience Journal, составен дел на Институтот Берил.

Целиот труд може да го прочитате на следниов линк: https://pxjournal.org/journal/vol7/iss2/


Информации за тековно работење и мерки за заштита во услови на Ковид-19

РАБОТНО ВРЕМЕ
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
ПОСЕТА НА БОЛНИЦА
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.
КОНСУЛТАЦИЈА СО ОЧЕН ЛЕКАР
 • Отворивме и дежурна линија за оние лица кои имаат потреба од консултација, совет, терапија или имаат итна состојба;
 •  Работно време секој ден од 08:00 до 20:00 часот;
 • Достапен за телефонска консултација, SMS, Viber и WhatsApp.*
 • *Услугата Viber/WhatsApp повеќе не е достапна.