Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

Повеќе

Новости

Постер - подигнување на свеста за женското здравје

Успешно и гордо чекоревме во розово за подигнување на свеста за женското здравје

Здружени заедно, со насмевка, позитивна енергија и преземени сите мерки на заштита направивме розова бука за „Race for the cure“ со здружението „Борка“ во Градскиот…
ПОВЕЌЕ

„Систина Офталмологија“дел од Race for the cure – за поддршка на хероините низ целиот свет

Оваа година тимот на „Систина Офталмологија“ се приклучи на најголемиот европски настан посветен на здравјето на жените – „Race for the cure“,со здружението „Борка“
ПОВЕЌЕ

Најдобрите практики на „Систина Офталмологија” во услови на КОВИД-19 потврдени во студија случаи заедно во групата со медицинската школа Стенфорд, Бостонската болница и здравствениот систем Џон Хопкинс

За време на КОВИД-19, „Систина Офталмологија“ воведел четири столбен модел кој се однесува на: организациските промени, работата на вработените во овие посебни услови, комуникацијата со…
ПОВЕЌЕ

Американскиот Берил Институт (The Beryl Institute) со Признание за „Систина Офталмологија“

Реномираниот Американски Институт за Patient Experience (PX) – The Beryl Institute и оддаде Признание на „Систина Офталмологија“ за нејзиниот придонес во грижата за пациентите и…
ПОВЕЌЕ
biljana-kostovska-vitrektomija-sistina-oftalmologija

Д-р Билјана Костовска „Одлепување на мрежницата е итна состојба која мора да се оперира за 24 часа“

На почеток може да се само блесоци, искри, светкања како молњи. Црни точки во видното поле или голема темна дамка се појавува ако одлепувањето е…
ПОВЕЌЕ

Проф. д-р Никица Габриќ „Го проживувам истото што го проживуваат повеќе од 1000 пациенти годишно“

Откако професорот извршил неколку операции на вградување на овие леќи на пациенти, на крајот на истиот денот го замолил својот колега доц. спец. офталмолог Ратимир…
ПОВЕЌЕ