Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

Повеќе

Искуства на пациенти

„Дојдов специјално од Белград во вашата болница, бидејќи знаев дека се препуштив на систем кој работи беспрекорно!“ – Невена Тројанович

Поради тоа што не ги сакам очилата дури пред 11 години направив ласерска корекција на диоптрија. Уживав во јасниот вид но со текот на годините,…
ПОВЕЌЕ

„После операцијата се чувствувам како од црно бел филм одеднаш почнувам да гледам HD филм во сите бои.“ -Розалија К. Василевска

„Изреката на д-р Златко Арнаудовски на вашата интернет страница: ‘Од сите права, најголемо е човековото право на вид.’ беше одлучувачка за да ја направам оваа…
ПОВЕЌЕ

„Тимот на ‘Систина Офталмологија’ ми помогна и покрај тоа што никој не сакаше да се нафати.“

Енес Јонуз (43 години) е наш пациент од Скопје кај кого како последица на терапијата за хипоалбунемија и дополнителна состојба, настана неоваскуларизација, макуларен едем и…
ПОВЕЌЕ

„Во текот на интервенцијата разговаравме како да сме на кафе.“ – Мишел Артос (видео)

Во текот на интервенцијата разговаравме како да сме на кафе. Се чувствував многу безбедно. Кога заврши со операцијата, докторката мораше да ми каже дека заврши…
ПОВЕЌЕ
operacija-katarakta-sistina-oftalmologija-ilir-osmani-gostivar

„Oд првиот момент кога татко ми излезе од операционата сала ми рече дека гледа!“- Селим Спаијоски

Додека разговоравме со Ислам за искуството на неговиот татко во нашата клиника и неговата состојба пред операцијата, во очите на Селим забележавме солзи радосници затоа…
ПОВЕЌЕ

„Многу благодарна на двајцата доктори кои се ангажираа како тим да ми помогнат повторно да гледам.“ – Костанда Чушкар

На 2-ти август, ден кој е врежан во нејзиното сеќавање, наеднаш го губи видот. После посети на неколку болници, доаѓа кај нас и тука останува.
ПОВЕЌЕ