По стапките на неговата сестра, Гоце Мирчевски (33 год.) ја направи ласерската корекција на диоптрија во нашата клиника откако беше утврдено дека диоптријата му е стабилна и дека ги исполнува сите критериуми за да ја направи.

Лица над 18 години со стабилна диоптрија од минимум една година може да ја направат оваа интервенција.

„Сестра ми ја правеше ласерска корекција на диоптрија во оваа болница пред неколку години. Гледајќи како сѐ помина и јас се решив. Немав некој голем проблем, ама ме нервираа очила. Прв пат кога дојдов направивме преглед но според резултатите д-р Илир ми објасни дека мора да направиме контрола на диоптрија за оптрилика два до три месеци. И така направивме – дојдов на контрола и направивме повторно детален преглед и д-р Илир ми даде зелено светло за интервенцијата. Задоволен сум од резултатите по интервенцијата. Особено многу ми беше важно да не се малтретирам со очилата затоа што возам и многу ми сметаат. Понатаму, контролите ги презеде д-р Фанка. Супер беше сѐ! Препораки давам за оваа операција на сите во оваа болница – имате цел тим кој ја следи вашата состојба и ќе направи сѐ за да најде решение за вашиот проблем. Животот ми е олеснет без очила!“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.