Ми се расчистија дилемите и стравот и сега сум подготвен за живот без очила за вид

Заинтересиран сум да ја направам ласерската корекција веќе подолго време и многу се израдував кога дознав дека тимот на Систина Офталмологија го започнува едукативниот караван за здравјето на очите во Битола. Веднаш се пријавив затоа што сакав да дознаам повеќе детали за оваа интервенција.
Веќе 20 години носам очила за вид, леќи пробав да носам, ама ми ги сушеа очите и се вратив пак на очила. Тие ми пречат приватно од естетски причини, но и професионално како оперски пејач и сакам да се ослободам од нив.
Откако докторите ми ги разјаснија дилемите околу оваа интервенција, сфатив дека тоа не е ништо страшно и одлучив да дојдам на детален преглед на кој се процени дека сум кандидат за оваа интервенција и подготвен сум да ја направам.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.