Наши доктори

Д-р Викторија Филева

Д-р Викторија Филева
 • Специјалист офталмолог
 • Контакт:viktorija.fileva@sistinaoftalmologija.mk
 • Медицински факултет- Скопје
 • Специјализант по офталмологија на клиниката за Очни болести при Универзитетски клинички центар Мајка Тереза, Скопје
 • Член на македонска лекарска комора
 • SOE – Grant стипендист на Универзитетски клинички центар во Либек, Германија, специјализант на Клиника за офталмологија, 1.9.2014-12.10.2014
 • Учество на X-ти Конгрес на SEEOS Јуни 20 -2ти 2013 Охрид, Македонија со постер презентација “Евалуација на пациенти со кератоконус со помош на AS-OCT” и презентација на случај “Ретробулбарни орбитални тумори”
 • Учество на 13-ти Конгрес на Српско офталмолошко друштво, 17-20ти Октомври, 2012 со постер презентација “Евалуаиција на солзен менискус со AS- OCT”
 • Учество на курс за Глуком , Оптички нерв кај глауком, 10-ти Декември, Белград 2011
 • Работно искуство – од 2012 специјалист по офталмологија во “Систина Oфталмологија”
 • Област од посебен интерес: Рефрактивна хирургија

последни совети

deca-oci-leten-period-sistina-oftalmologija

Знаете ли како да ги заштитите детските очи во лето!?

Иако летото подразбира одмор од школските задачи, грижата за здравјето на очите на вашето дете не треба да заостане.
blog-bremenost-oci-sistina-oftalmologija

Како бременоста влијае на очите?

За време на бременоста, хормонските промени,  промените во метаболизмот, задршката на течности и промените во крвната циркулација можат да ги афектираат очите и видната функција.
prv-ocen-pregled-dete-viktorija-sistina-oftalmologija

Кога е вистинско време да го однесете вашето дете на офталмолог?

Родителите често знаат да кажат дека детето ги гледа дури и најситните трошки на тепихот, заборавајќи на фактот дека детето гледа со двете очи и затоа важно е да се испита видот на секое око поединечно.
ocen-pregled-deca-sistina-oftalmologija

Првиот очен преглед на детето лесен како 1,2,3…

И вие, драги родители, имате големо влијание дали очните прегледи ќе бидат позитивни и забавни. Ова се неколку совети кои ќе ве подготват вас и вашето дете за посетите на лекар.
Scroll to Top