Наши доктори

Д-р Александра Гочева Јерчиќ

Д-р Александра Гочева Јерчиќ
 • Специјалист офталмолог
 • Контакт: aleksandra.jercik@sistinaoftalmologija.mk
 • Медицински факултет, Софија (2000-2006)
 • Специјализација по офталмологија Медицинска академија- Софија, Бугарија (2008-2013)
 • Член на лекарска комора на Р. Македонија
 • Член на Сојуз на очните лекари во Бугарија
 • Присуство на офталмолошки конгреси во Белград, Софија, Пловдив, Варна, Букурешт, Копенхаген итн.
 • Курс за Ултразвучна дијагностика во офталмологијата, Софија 2010г.
 • Работно искуство:
  • Клиничка болница Др. Трифун Пановски- Битола  (2008-2016)
  • Систина Офталмологија од март 2017

последни совети

Ксантелазма – жолтеникави дамки на горниот и долниот очен капак

Интересно е тоа што дури и кога нивото на липиди се нормализира со лечење и диети кај ксантелазмите не настапува никаква промена.
strano-telo--povreda-oko-sistina-oftalmologija

Страно тело во око? Еве што (не) треба да направите

Компликација која најчесто може да настане е инфекција, ако страното тело не се отстрани или гребнатини (ерозија) на рожницата. Металните предмети реагираат со појава на ‘рѓа околу металот.
ocni-bolesti-sistina-oftalmologija

Тајните на очите

Дали ќе ги слушаме советите на докторот или ќе се однесуваме неодговорно кон себе и нашето здравје и ќе се препуштиме на судбината, како што народот често пати знае да каже, зависи од нас.
diabetes-oci-sistina-oftalmologija

Како влијае дијабетесот на очите?

пациентите со оваа состојба кои имаат диоптер или цилиндер се погодни за ласерска корекција на диоптрија во случаи кога дијабетесот нема направено промени во окото.
Scroll to Top