Толку ми е убаво без очила за вид, како никогаш да не сум ги носела !“
Ех, каква мака имав јас со диоптријата. Замислете, не можев да дочитам кој број е автобусот, па ми се случуваше во погрешен автобус да влезам. Не можев да играм балет поради тоа што носев очила. Имав ограничувања во секој поглед, а бидејќи не сакав да ги носам, диоптријата постојано растеше. Под своја контрола ме земаа докторите од Систина Офталмологија кои на прегледот ми ги кажаа предностите на ласерската корекција на диоптрија и утврдија дека сум кандидат да ја направам. Самата помисла дека повеќе нема да треба да носам очила за вид ме возбудуваше и не можев да поверувам. Сега, неколку месеци по интервенцијата, одлично гледам и сум друга личност без долгогодишните проблеми.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.