Logo

Наши услуги

 

„Symfony“ леќи со проширен виден распон

 

Станува збор за првата интраокуларна леќа на светот која има т.н проширен виден распон, и која овозможува добар вид без очила за блиску, средна оддалеченост (компјутер) и далеку. Нејзиниот специјален дизајн овозможува нов начин на прекршување на светлината кој го продолжува фокусот на окото и резултира со проширен виден распон на сите далечини и подобра контрасна осветленост за разлика од досегашните леќи.

Најголемата предност на „Symfony“ леќата од мултифокалните леќи е во тоа што има значително помали видни опструкции како што е разлевање на светлата при ноќно возење.

Symfony lece