Logo

Наши услуги

 

Кои се симптомите на кератоконус?

Симптомите на кератоконус обично се едностран пад на визуелната острина поради прогресивната миопија и астигматизмот кој станува неправилен. Главните знаци се: централна и парацентрична корнеална стеноза (добива конусен облик).