Logo

"20 години со очила и леќи е причината поради која ја направив ласерската корекција на диоптрија!"

Кога си со очила и леќи толку долг период, постепено се навикнуваш на нив, но во одреден период од животот со сигурност веќе почнуваат да сметаат и здосадуваат. Мене особено ми пречеа во мојата работа бидејќи многу време поминувам пред компјутер. Освен диоптрија и цилиндер, имам и предиспоцизии за албација на ретината. Од таа причина ми препорачаа дека е најдобро да ја направам ласерската корекција на диоптрија во Систина Офталмологија. Затоа што едвај чекав да се ослободам од очилата и леќите, како предоперативна подготовка ми беше направена ласерскафотокоагулација, која служи за превенција на можноста, да се одлепи ретината. На денот на интервенцијата сѐ помина одлично, видот ми беше малку матен, што е сосем нормално. Немам никакви реакции, пресреќна сум што гледам без очила!